Davor Rostuhar

Davor RostuharDavor Rostuhar rođen je 1982. godine u Zagrebu. Od 2001. godine radi kao pisac i fotograf, te je član Hrvatske udruge samostalnih umjetnika od 2008. godine. Radio je kao novinar i fotograf za brojne časopise, uključujući „National Geographic Hrvatska“, „Meridijani“ i „Geo“. 

Od 2013. godine fokusira se na vlastite projekte koji se razvijaju po nekoliko godina. Sve projekte stvara unutar udruge Klub za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. 

Prvi je Hrvat koji je potpuno sam, bez pomoći, na skijama uspio prijeći Antarktiku do Južnog pola. Kroz svoja putovanja, istraživanja i avanture, Rostuhar je postao jedan od najpoznatijih putopisaca u Hrvatskoj. Njegova putovanja odvela su ga na sve kontinente, a najveći dio svoje karijere posvetio je istraživanju najudaljenijih dijelova svijeta, kao što su Antarktika, Južni pol i Himalaja. Veći dio svoje karijere proveo je istražujući nepristupačna i ekstremna područja, kao što su planinski vrhovi, pustinje, ledene pukotine i slično. 

Aktivno se bavi zaštitom okoliša i borbom protiv klimatskih promjena te je bio angažiran u mnogim inicijativama za očuvanje prirodnih resursa i zaštitu okoliša.

Objavio je osam knjiga, od kojih su četiri prevedene na engleski jezik, a posljedna i na srpski i njemački jezik. Takođe je i autor dva dokumentarna filma.Speaker Details
Speaker Details