Frano Ridjan

Frano Ridjan

Frano Ridjan (ne Riđan kao lijepi konj) je radijski i televizijski voditelj rođen u Vinkovcima, ali odrastao u predivnom Trogiru. (za “fureštu” malo teško, ali lijepo)

Od „Parlaonice“, preko radio Sljemena, HR2 do emisija HRT-a “Dobro jutro, Hrvatska”, “Dobar dan, Hrvatska”, “Kod nas doma” i “Volim Hrvatsku”, a danas i voditelj najgledanijih emisija Nove TV “Supertalent” i “Tvoje lice zvuči poznato” uz dvije sezone “Startaj Hrvatska” i jednu sezonu “Farme”.

Poznat je domaćin na mnogim eventima, konferencijama i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu zbog svoje pozitivne energije i ležernog pristupa.

Službeni je moderator HNS-a i najavljivač nogometne reprezentacije na natjecanjima pod okriljem UEFA- e i FIFA-e. Također je dugogodišnji moderator na svjetskim i europskim prvenstvima u rukometu, vaterpolu, karateu, košarci, mažoretu, twirlingu te programima Hrvatskog olimpijskog odbora.

Vodio je najgledaniji televizijski program u Hrvatskoj povijesti – doček nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića koji je pratilo više milijuna gledatelja.

Za sebe kaže da je čovjek iz svačijeg dnevnog boravka, a svoj dnevni boravak rado zamjenjuje glupiranjem u parku sa svojim sinovima.
Njegovi interesi su umjetnost, jezici, ples i putovanja, ne samo službena.

Govori tečno i aktivno hrvatski i engleski jezik, pasivno bosanski, crnogorski, srpski, relativno pasivno talijanski, francuski, španjolski i njemački te ultra pasivno makedonski i mađarski (3-6 rečenica). Slovenski ne vem nič, ali radim na tome.